Lauri Sild lõpetas MMi lühirajavõistluse 13. kohaga

Orienteerumise MMil Soomes Vuokattis sai Lauri Sild täna lühirajal 13. ja Timo Sild 43. koha, maailmameistriks tuli Leonid Novikov (Venemaa).

Maastik oli tehniliselt lihtsam kui eilsel kvalifikatsioonivõistlusel, kuid suurel kiirusel tuli vigu ette ka parimatel. Novikovi võiduaeg 6,3 km pikkusel distantsil oli 37.45. Hõbeda sai üheteistkordne maailmameister Thierry Guergiou (Prantsusmaa) ja pronksi Gustav Bergman (Rootsi), esimene kaotas võitjale üheksa ja teine 36 sekundiga.

Täiskasvanute tiitlivõistlustel oma karjääri parima koha saanud Lauri Sild kaotas Novikovile 3.17ga. Enne MMi ütles võrulane, et üheks tema eesmärgiks on pääs esikümnesse ja poolel võistlusmaal hoidiski ta täna seitsmendat kohta, kuid lõpuks väsis ning esikümnest jäi teda lahutama 40 sekundit.

Timo Sild jooksis raja avakolmandiku oma noorema vennaga võrdselt, kuid tegi pikal teevalikuetapil väga suure vea ja kaotas Novikovile lõpuks 11 minutiga. Olle Kärner (+4.35) sai 19. koha.

Viimati oli Eesti orienteeruja Lauri Silla tänasest saavutusest MMil parem 2006. aastal, kui Olle Kärner lõpetas tavarajal kaheksanda kohaga.

Homme toimuvad MMil viimase alana teatejooksud.

Lauri Sild
Lauri Sild. Foto: Erik Borg