Sillad jäid MMi tavarajal kolmanda kümne algusse

Orienteerumise MM Šotimaal Invernessi lähedal lõppes tavarajavõistlusega, kus Timo Sild sai 22. ja Lauri Sild 23. koha.

Tehniliselt tegid vennad hea soorituse, mõned minutid läksid Timo Sillal kaduma vale teevalikuga raja pikimal etapil. „Valisin pikimal etapil üle mägede jooksmise asemel ringijooksu, kuid see variant oli siiski mägisematest alternatiividest liiga palju pikem,” ütles ta.

Kuldmedali võitis prantslane Thierry Guergiou, kellele see on juba 13. maailmameistritiitel. 15,4 km pikkuse raja läbis ta 1:39.46-ga.

Kullakonkurents oli tihe, lühiraja maailmameister šveitslane Daniel Hubmann kaotas võitjale 15 sekundiga ja norralane Olav Lundanes 57 sekundiga. Meeste esikolmik oli seega täpselt sama kui mullusel MMil.

Timo Sild jäi Guergiou’st maha 11.35-ga. „Füüsiliselt olin mitte just kõige paremas minekus. MMil peaks õige vormiajastuse korral ennast siiski tugevamini tundma,” lausus ta.

Lauri Sild kaotas vanemale vennale 18 sekundiga. „Jään oma tehnilise sooritusega rahule, kuid füüsilise poole pealt on veel kõvasti arenguruumi. Maastik oli väga raske joostavusega ja nagu sel puhul tavaline, venisid vahed parimatega ligi kahetunnisel rajal üsna suureks,” ütles ta.

Maastik meenutas väga Norra mägiseid piirkondi ja oli füüsiliselt väga nõudlik. Tulemuse sai kirja 63 meest.

Järgmisel aastal toimub orienteerumise MM Rootsis ning kahe aasta pärast Eestis.

Timo Sild
Timo Sild oli pärast finišit mõtlik. Foto: Sixten Sild