Pikal rajal Lauri Sillale hõbe ja Kerstin Uiboupinale pronks

Täna Harjumaa ja Lääne-Virumaa piiril Mõndaveres peetud Eesti meistrivõistlustel orienteerumise pikal rajal võitis Lauri Sild meeste eliitklassis hõbeda ja Kerstin Uiboupin naiste eliitklassis pronksi.

Kaitsejõudude sprdiklubi värve kaitsev Sild kaotas 21,8 km pikkusel rajal mullusele rogaini maailmameistrile Timo Tammemäele (SK 100) viie minuti ja 35 sekundiga. Hõbemedali saatus selgus raja viimasel paarisajal meetril, kui Sild möödus pika lõpuspurdiga klubikaaslasest Sander Vaherist, keda edestas lõpuks üheksa sekundiga.

Naiste 15,4 km pikkusel rajal võitis esikoha Evely Kaasiku (JOKA) klubikaalase Sigrid Ruuli (+3.01) ees. Järgnes kolm OK Võru naist: Kerstin Uiboupin (+3.53), Eleri Hirv (+6.41) ja Laura Joonas (+10.05).

Mõlemad juunioride kuldmedalid läksid OK Võru noortele: neidudest oli kiireim Marianne Haug ja noormeestest Janek Piirisild, lisaks võitis Tanel Papp pronksmedali. Kuni 18aastaste noormeeste seas oli kiireim Lauri Pähn.

N21A klassis võitis esikoha Liisa Puusepp, Maiki Jäädmaa oli kolmas ja Triin Jäädmaa neljas. N45 klassis tõid OK Võrule kaksikvõidu Maarika Jäädmaa ja Airi Alnek, N35 klassi tuli Ülle Hollo kolmandaks.

Alex Treier (M16), Sixten Sild (M35) ja Rafael Gordon (M65) said viienda ning Epp Voitka (N45) kuuenda koha.

Võistlus toimus varem kasutamata maastikul Ohepalu looduskaitsealal. Jaanus Reha poolt kaardistatud, praktiliselt asustamata võistlusmaastik pakkus väga tehnilist orienteerumist mitmekülgsetel pinnavormidel ja valdavalt rasket läbitavust. Pikimate radadega ja ühisstardist joostaval alal osales meistrivõistlustel ligi 300 orienteerujat.

Meeste ja naiste esikolmikud pjedestaalil, vasakult esimene Lauri Sild ja paremalt teine Kerstin Uiboupin.
Meeste ja naiste esikolmikud pjedestaalil, vasakult esimene Lauri Sild ja paremalt teine Kerstin Uiboupin. Foto: Sixten Sild.