Medalivõiduks piisas distantsi läbisõitmisest

Otepääl sel nädalavahetusel peetud laskesuusatamise Eesti meistrivõistlustel polnud põhiklassides kohal hooaja viimasel MK-etapil võistelnud Eesti koondislasi ning avanenud võimaluse kasutasid ära Vastseliina noormehed Tarvi Sikk ja Timo Truu, kes jõudsid täiskasvanute konkurentsis kodustel meistrivõistlustel esmakordselt medalivõiduni.

Eile teenisid Sikk ja Truu meeste 15 km distantsil nelja mehe konkurentsis Eno Vahtra järel hõbeda ja pronksi. Sikk kaotas võitjale 55 sekundiga, koguni 9 möödalasku teunud Truu aga juba ligi 12 minutiga (!). Täna võitis meeste 12,5 km ühisstardiga sõidu Jan Treier, kolmest mehest viimasena lõpetanud Sikk sai kaela pronksmedali.

Eesti laskesuusatamise kandepinnast annab aimu see, et naisi käis rajal üldse vaid üks ja naisjuuniore samuti üks.

Noorteklassides oli konkurents veidi tihedam. N15 vanuseklasis võitis Miia Heleene Utsal täna ühisstardiga 4 km sõidus kuldmedali ja eile 5 km distantsil pronksi. M17 vanuseklassis saavutas Joosep Perv mõlemal päeval teise koha ja M19 vanuseklassis Klaus Mark Kolpakov kolmanda koha.

Teiste Võrumaa sportlaste tulemusi. Individuaaldistants. M19 8. Keit Sikk. M15 6. Riko Mäesaar. M13 4. Henri Kesa, 5. Jürgen Pill, 6. Mathias Adason, 7. Gert Trolla. M40 2. Tõnis Räim. N19 4. Hanna Moor, 5. Kristel Kai Kons. N15 6. Gerda Narusk. Ühisstart. M19 8. Sikk. M15 6. Mäesaar. M13 4. Kesa, 5. Pill, 6. Adason, 7. Trolla. M40 2. Räim. N19 4. Moor, 5. Kons. N15 6. Narusk.