Tanel Leokil läks Argentinas loodetust kehvemini

MXGP-klassi motokrossi MM-sarja etapil Argentinas pidi Tanel Leok (Husqvarna) leppima vaid kahe punkti ja kokkuvõttes 21. kohaga.

Neuquénis toimunud võistlusel laupäeval ka kvalifikatsioonis 21. koha saanud Võrumaa motomees katkestas eile esimese sõidu tsikli tehniliste probleemide tõttu juba avaringil. Teises sõidus sai ta 19. koha, kaotades esimesena lõpetanud sloveenile Tim Gajserile (Honda) ringiga.

Leoki sõnul kukkus ta laupäeval ning haiget saanud küünarnukk ja õlg tegid sõitmise keeruliseks. „Tsiklist oli raske kinni hoida ja kuidagi ei saanud sellist rütmi sisse, et oleks turvaline sõita,” lausus ta.

Ka esimeses sõidus maksimumpunktid teeninud Gajser võttis kindla etapivõidu. Esikolmikusse jõudsid kahe sõidu kokkuvõttes veel Jeremy van Horebeek (Belgia; Yamaha) ja Jevgeni Bobrõšev (Venemaa; Honda).

Gajser on kolme etapi järel 106 punktiga ka MMi liider, itaallane Antonio Cairoli (KTM) jääb temast maha 10 ja belglane Clement Desalle (Kawasaki) 15 silmaga. 24 punkti kogunud Leok langes 18. kohale.

MMi järgmine etapp toimub kahe nädala pärast Mehhikos.