FC Vastseliina lubab kodus kõigile lahingu anda

Eesti jalgpallimeistrivõistlustel osalevatest Võrumaa meeskondadest on pärast Võru JK taandumist staažikaim FC Vastseliina, kes alustab sel nädadal oma kümnendat liigahooaega.

2008. aastal debüteerinud meeskond on selle aja jooksul kandnud päris mitut nime. Kuna kaheaastane sponsorleping OÜ-ga Tannem lõppes koos möödunud hooajaga, ollakse nüüd esmakordselt seisus, kus võistkonna nimest puudub nimisponsor.

Mullu tuli Vastseliina FC Tannem III liiga lõunatsoonis kolmandaks, saavutades nii oma kõigi aegade parima koha. Meeskonna esindaja Sander Pildi sõnul oleks tore tänavugi esikolmikusse püüelda, kuid rahule võiks jääda ka kohaga tabeli ülemises pooles. „Kõik oleneb muidugi [sellest], kuidas mehed mängudel käivad. Ise pakun, et suuremate klubide duubelmeeskonnad on kindlasti arenenud ja tänavu on nendele veelgi raskem vastu saada,” ütles ta, ent lisas, et selget favoriiti turniiril ei tohiks olla.

Kuna finaali pääsemisega päädinud rahvaliiga saalihooaeg venis, jäid FC Vastseliina ettevalmistused välishooajaks lünklikuks – tehtud on vaid kaks välistrenni ja peetud kontrollmäng Valga Warroriga. Hoolimata 3:4 kaotusest polnud mängupilt valgalaste vastu sugugi halb, ent juba homme Valgas toimuvat väikese karikasarja avaringi kohtumist Tõrva JK-ga tuleb Pildi sõnul ikkagi veel võtta eeskätt kui treeningmängu.

Kahe hooaja vahel tabas meeskonda suur kaotus – mullu III liigas 23 väravat kõmmutanud ning selle tulemusega lõunapiirkonnas väravaküttide esikolmikusse jõudnud Erki Alliksoo siirdus Austraaliasse. Kuna Kristjan Kikkas peaks aprilli lõpus Soome tööle minema, on FC Vastseliina edurivi varasemast hõredam. „Peame hakkama saama,” lausus Pild, kelle sõnul võib Alliksood heal juhul tagasi oodata hooaja viimasteks mängudeks.

Ülejäänud põhimehed – Pild ise, Jürgen Kuljus, Gaspar Vainula, Tõnis Uiboupin, Janar Urbanik, Martin Suviste jt jätkavad. Kindlasti annab FC Vastseliinale kvaliteeti juurde seni Navi Vutiseltsis mänginud Tauri Maidla liitumine. Täiendustest nimetas Pild veel seniseid Roosu SK mehi Kristjan Kurrikoffi ja Kauri Tähte ning mullu SK Räpina meeskonnaga rahvaliiga B-taseme võitjaks tulnud Romet Palmikut.

„Läheme andma endast parimat ja mängime nende meestega, kes meil on. Võitma lähme kindlasti kõiki! Just Vastseliinas toimuvatel mängudel tahaks vältida kaotusi ja arvan, et see on täiesti võimalik,” ütles Pild.

Mullu augustis käiku läinud Vastseliina gümnaasiumi staadionile loodetakse pääseda aprilli lõpus ja sinna oodatakse ka rohket kodupublikut.

III liiga avavoorus mängib FC Vastseliina eeloleval laupäeval, 1. aprillil Vaimastveres Jõgeva Wolvesiga.


FC Vastseliina üks kogenumaid mehi Artur Palok on meeskonnas vahele jätnud vaid ühe hooaja. Foto: Priit Lööper