Tanel Leok oli Itaalia GP-l 17., Karel Kutsar avas punktiarve

Motokrossi MM-etapil Itaalias Pietramuratas sai MXGP-klassis võistlev Tanel Leok kahe sõidu kokkuvõttes 17. koha. MX2-klassis avas Karel Kutsar oma selle hooaja punktiarve.

Esimeses sõidus sai Leok (Husqvarna) üsna hea stardi ja ta oli avaringil teise kümne alguses. Esimese 15 piiril sõitiski ta terve sõidu ja finišis oli 16. Sõidu võitis itaallane Antonio Cairoli (KTM) šveitslase Arnaud Tonusi (Yamaha) ja sloveeni Tim Gajseri (Honda) ees.

Teises sõidus sai esikoha Gajser, teine oli Cairoli ja kolmas Jevgeni Bobrõšev (Honda) Venemaalt. Leok tegi hooaja parima stardi, kuid jäi teises kurvis tema ees eksinud Cairoli taha kinni ning kaotas kõvasti kohti. Sõidu lõpetas Leok 18. kohal.

Kahe sõidu kokkuvõttes teenis etapivõidu Cairoli, teine oli Gajser ja kolmas Tonus

MM-sarja üldarvestuses juhib Gajser 201 punktiga, teine on Cairoli 183 punktiga ning kolmas belglane Clement Desalle (Kawasaki) 151 punktiga. Leok on viie etapiga kogunud 37 punkti, millega paikneb 18. kohal.

MX2-klassis saavutas etapivõidu hispaanlane Jorge Prado Garcia (KTM). Sama palju punkte teenis kahe sõiduga ka lätlane Paulss Jonass (KTM), kes on MX2-klassis MM-sarja liider, kolmandaks tuli belglane Julien Lieber (KTM).

Tänavu esimest korda MM-etapil startinud Kutsar (Husqvarna), pääses starti oma meeskonna asendussõitjana. Esimese sõidu stardis suruti ta karpi ning lõpuks tuli leppida 25. kohaga. Teine sõit õnnestus noorel Võrumaa krossimehel paremini, avakurvide järel oli isegi esikümne koht käeulatuses ning 19. koha eest sai ta kirja hooaja esimesed kaks punkti.

Eesti motomeeste meeskonnajuht Mati Pärnasalu ütles, et nii Kutsaril olid tänavusele esimesele MM-etapile minnes ootused pisut kõrgemad, kui saadud tulemus, kuid siiski sõitis ta üpris hästi. Startidest jäi ta väga rahule Leoki teise sõidu omaga, ülejäänud ei õnnestunud. Kutsari jaoks oli ratas pisut harjumatu, kuid tulemus kõval rajal siiski arvestatav. „Oleks võinud ka esimeses sõidus punktidele sõita,“ leidis Pärnasalu.

MMi järgmine etapp toimub nädala pärast Hollandis Valkenswaardis.


Tanel Leok. Foto: erakogu