Team Rattapood Cupi etapilt kolm esikohta

Team Rattapood Cupi maastikurattasarja teisel etapil eile Ida-Virumaal Vokas võitsid Haanja rattaklubi ratturitest oma võistlusklassis esikoha Mari-Liis Mõttus (naiste eliit), Marta Mõttus (M6/N8) ja Alar Reiska (Seenior 3).

Tarmo Mõttus (Seenior 2) tuli kolmandaks, Armin Pilv (meesjuuniorid) sai neljanda ja Matthias Mõttus (M12/N14) kuuenda koha.

Tarmo Mõttuse sõnul toimus võistlus talvistes oludes. „Viimastel päevadel vingerpusse pakkuv kevad oli Ida-Virumaa ühtlase lumevaibaga katnud ja nii oli sel etapil lund rohkem, kui talikrossi Eesti meistrivõistlustel. Võistlust siiski ära ei jäetud, küll aga oli rada veidi lihtsam, kui varasemalt, sest kõiki tehnilisi lõike ei saanud turvalisuse kaalutlusel sisse võtta. Laskumised muutusid küllaltki libedaks,” rääkis ta.

Võrulastest oli esimesena võistlustules Armin Pilv ja võitles taas kummalise kõhuvaluga, mis ei lasknud korralikult pingutada. „Ilmselt tuleb nüüd korralikud uuringud läbida, et olukorrale mingi lahendus leida,” sõnas Tarmo Mõttus.

Matthias Mõttus sai hea stardi ja liikus avaringil kolmandal positsioonil, aga rabistas tehnilistes kohtades natuke liiga palju ja andis nii suurematele väärtuslikke sekundeid ära. Sirgetel olid vanemad ja suuremad konkurendid endiselt üle.

Marta Mõttus sai stardist ette, aga kukkus kohe esimeses kurvis. „Polnud rada võistluskiirusel läbinud ja lumised olud tegid kurvi ootamatult väga libedaks. Õnneks ei saanud keegi sel hetkel mööda ja Marta suutis teistega vahe uuesti sisse sõita. Viimasel ringil sai küll üks suurem tüdruk ohtlikult lähedale, aga lõpujoon tuli enne vastu,” kommenteeris Tarmo Mõttus.

Tema sõnul oli ka viimases sõidus stsenaarium eelmisele nädalale sarnane. „Pärast vilet panin punni põhja ja korraga oli seljatagune tühi. Kuidagi lihtsalt tekkis järgmistega vahe. Sain aru, et sellise tempoga kaua ei kesta ja lasin hoogu vähemaks. Nagu alati on jalg alguses külm, sest ei saa piisavalt sooja teha, kuna tuleb eelnevalt lastega tegeleda, osa rada oli veel lisaks läbimata ka. Õnneks sain Mari-Liisilt infot mõne tehnilisema koha kohta, kus ettevaatlik olla. Muidu oli kogu rada ok, aga üks pikk tatine tõus tekitas probleeme, sest võttis ratta ringi pidevalt – jalg on ikka veel „kandiline” ja nendes kohtades, kus peaks jõuga istudes üles kerima, hakkad raiuma ja nii limpsib tagaratas tühja ja jõud läheb asjatult raisku. Kolm esimest läksid eest, nende seas ka Sen 2 võistlejad Magnus Krusemann ja Indrek Epner. Proovisin tempot säilitada, et taga liikuv Veiko Viira ei jõuaks järgi ja pärast kolmandat ringi õnnestus pikem vahe sisse sõita. Alar Reiska jõudis järele ja nii liikusime koos lõpuni,” rääkis Tarmo Mõttus.

Hea sõidu tegi ka Mari-Liis Mõttus. Esimestel ringidel liikus ta isegi nii kiiresti, et nägi pidevalt esimesi mehi ees. „Kiirust on kindlasti juurde tulnud, sest mullu oli meie omavaheline vahe viis minutit, nüüd vaid veidi üle poolteise minuti. Vahe teise koha saanud Merili Sirveliga oli lõpuks 2.32 ja Iiris Õunmaa ees juba 6.41,” ütles Tarmo Mõttus.

Järgmisel nädalal jätkub sari Rakvere etapiga.


Team Rattapood Cupi maastikurattasarja teine etapp toimus üsna talvistes oludes. Foto: erakogu