Eesti meeskond jäi sõjaväelaste MMil napilt kullata

Vennad Lauri ja Timo Sild võitsid täna koos Sander Vaheriga Soomes sõjaväelaste orienteerumise MMil meeste teatevõistluses hõbemedali. Kulla võitnud Venemaale jäi Eesti meeskond alla vaid kolme sekundiga.

Eesti trio püsis kogu võistluse kõrges mängus – mõlemad teatevahetused tehti teisena, vaid vastavalt üks ja kolm sekundit pärast liidrit. Viimases vahetuses jooksid Timo Sild ja Venemaa ankrumees Leonid Novikov raja keskel õlg-õlas kuni üks ootamatu suunamuutus väikse kokkupõrke põhjustas. Selle tagajärjel kaotas Sild korraks õige suuna ja tegi punktivõtmisel pooleminutise vea. Ülejäänud osa rajast möödus tal konkurendi püüdmise tähe all ning see peaaegu õnnestuski, kuid finišijoon tuli ikkagi veidi varem vastu.

Venemaa (Dmitri Nakonetšnõi, Valentin Novikov, Leonid Novikov) võiduajaks fikseeriti 1:39.58. Pronksi teenis 47 võistkonna konkurentsis Poola.

Eesti meeskond võitis sõjaväelaste MMil teatehõbeda esmakordselt, varem on küünitud pronksmedaliteni.

Naiste teatevõistluse lõpetas Eesti kolmik, kus viimast vahetust jooksis Laura Joonas, neljandana. Pronks jäi 38 sekundi kaugusele.

Ka Eesti naiskond püsis kogu võistluse medalikonkurentsis. Annika Rihma lõpetas avavahetuse neljandana ja Merike Vanjuk tõstis eestlannad teise vahetuse lõpuks võistlust juhtima. Ankruetapil pidi Laura Joonas siiski tunnistama poolatari ja venelanna paremust, kuid edestas Leedu ankrunaist veel eelviimase kontrollpunktini. Seal tuli sisse saatuslik viga, leedulanna lipsas mööda ja võttis pronksmedali.

Kulla võitnud Poola naiskond (Agata Stankiewicz, Hanna Wisniewska, Aleksandra Hornik) edestas hõbeda teeninud Venemaad 1.19 ja pronksi saanud Leedut 3.18-ga. Võistles 14 tiimi.


Eesti hõbedane teatemeeskond: (vasakult) Sander Vaher, Lauri Sild ja Timo Sild. Foto: Henn Antson