Timo ja Lauri Sild aitasid oma klubi Jukola jooksus teiseks

Ööl vastu tänast Soomes toimunud orienteerumise Jukola jooksu teise koha saavutas Tampere klubi Koovee, mida esindasid ka vennad Timo ja Lauri Sild.

Seitsmeetapilisele teatejooksule startis eile õhtul kell 23 1599 võistkonda. Rinnanumbriga 1 astus tiitlit kaitsma Koovee, mille koosseisu kuulus lisaks Sildadele kolmaski eestlane, Kenny Kivikas.

Esimese kolme vahetuse järel, mida Koovee eest jooksid soomlane Topi Anjala, ukrainlane Oleksandr Kratov ja soomlane Jani Lakanen, oli võistkond teisel kohal, kuid vahe liidrina liikuva IFK Göteborgiga oli kasvanud 6 minuti ja 51 sekundi peale. Neljandast kuuenda vahetuseni viisid Koovee võistkonnas teadet edasi vastavalt Lauri Sild, Kenny Kivikas ja Timo Sild, kes kõik säilitasid teise positsiooni ja kahandasid kolme peale vahe liidriga 1 minuti ja 40 sekundi peale. Koovee ankrumehena läks 14 km pikkusele viimasele etapile maailma edetabeli teine mees, paljukordne maailmameister, šveitslane Daniel Hubmann, kellel õnnestus raja avaveerandil nooremast konkurendist, norralasest Eskil Kinnebergist viimase vea tõttu mööduda. Edu ei õnnestunud siiski hoida, hiilgavas vormis Kinneberg võttis peagi juhtohjad taas enda kätte, suutis edu hoida finišinining tuua ihaldatud võidu esmakordselt Göteborgi klubile.

Seitsme ja poole tunnise võistluse lõpuks edestas IFK Göteborg Koovee-d ühe minuti ja kuue sekundiga. Kolmandana lõpetas Tamperen Pyrintö, kaotades võitjale juba 9.46-ga. Parim Eesti klubi oli Saue Tammed, kes lõpetas 98. kohaga.

Jukola teatejooks on ülipopulaarne ja koondab maailma orienteerumisparemikku. Tänavu Soome 100. aastapäevale pühendatud võistlust oli algusest lõpuni kohapeal jälgimas teiste hulgas Soome president Sauli Niinistö.


Koovee võistkond vahetult pärast finišit: (vasakult) Kenny Kivikas, Lauri Sild, Daniel Hubmann, Topi Anjala, Jani Lakanen, Timo Sild. Pildilt puudub Oleksandr Kratov. Foto: Raimo Arvola