Mari-Liis Mõttus võitis Sigulda rattakrossi

Mari-Liis Mõttus võitis üleeile Lätis Siguldas UCI 2. kategooria maastikurattakrossil naiste eliitklassis kindla esikoha.

„Läks kohe esimesel tõusul juhtima ja suurendas vaikselt vahet. Janika Lõiv pakkus küll tugevat konkurentsi ja hoidis pinget õhus, kuid Mari-Liis kontrollis olukorda. Vaid viimasel ringil ei õnnestunud tal ühest lahtise saepuruga järsust tõusust üles sõita ja kõndimise järel oli vahe teisel kohal sõitnud Lõivuga vaid 25 sekundit. Järgmine tõus oli pikk, see sobis rohkem Mari-Liisile rohkem ning kärises taas 40 sekundi kanti. Viimane tehniline lõik oli pigem vormistamine ja seal kohad ei muutunud,” kommenteeris võitja isa ja treener Tarmo Mõttus.

Mõtuse võiduaeg oli 1:22.36, Lõiv kaotas talle üheksa sekundiga ning kolmandana lõpetanud Emily Benham (Suurbritannia) juba rohkem kui seitsme minutiga.

Suure osalejate arvuga võidusõit ei hiilanud – eliitklassis startis neli naist ja neli meest.

Tarmo Mõttus ise võistles Open-klassis, kus saavutas teise koha. „Alguses olin üllatunud, kui starditõusu järel kedagi selja taga polnudki. Pikapeale tuli üks konkurent järgi ja kolmandal ringil läks ka mööda. Tõusul olime võrdsed, tehnilistes kohtades mina parem, aga ta suutis sirgematel lõikudel paremat kiirust hoida ja vajus vaikselt eest. Viimasel ringil elasin ka ehmatuse läbi, kui kaika käiguvahetisse sain. Õnneks jäi tehnika terveks ja pärast väikest pusimist sain ka ratta töökorda. Kolmas koht oli piisavalt kaugel ja sealt ohtu polnud,” rääkis ta.


Mari-Liis Mõttus Sigulda krossil. Foto: Marta Gara