Naiste MM-kuld viidi Rõugest Rootsi, Laura Joonas 36.

Orienteerumismaailma süda asub täna Võrumaal Rõuges, kus tavarajal jagatakse maailmameistrivõistluste medaleid. Esimesena olid stardis 62 naist, kellest maailmameistriks krooniti rootslanna Tove Alexandersson. Võrulanna Laura Joonas sai 36. koha.

11,38 km pikkuse rajal oli mullust MM-tiitlit kaitsnud Alexanderssoni võiduaeg 1:19.10. Hõbeda teenis kolm päeva tagasi sprindikulla võitnud taanlanna Maja Alm (+1.32) ja pronksi venelanna Natalja Gemperle (+5.36).

Joonase kaotas võitjale 28.10-ga. Oma teisel täiskasvanute MMil võistleva 23aastase võrulanna sõnul sujus võistlus enam-vähem ootuste kohaselt. „Natuke viga küll tuli, aga pole hullu,”ütles ta kohe pärast võistlust ETV-le antud lühiusutluses. „Kolm-neli minutit tuli viga. Arvan, et täitsa keskmine jooks oli, vigadeta ei tule mitte keegi.”

Rada kirjeldades ütles ta, et alguses oli rõhk rohkem teevalikutel, lõpp aga väga füüsiline – siis oli ainult jooks ja tõus.

Eestlannadest tegi parima tulemuse Annika Rihma, kes sai 20. koha (+14.51). Liis Johanson oli 31. (+22.00).


Laura Joonas finiši järel intervjuud andmas. Foto: ekraanitõmmis