Tanel Leok sai MM-sarja kokkuvõttes 15. koha

Tanel Leok sai Prantsusmaal Villars-Sous-Ecoti rajal toimunud tänavuse motokrossi MM-sarja viimasel etapil täna MXGP-klassis 13. koha ning 19 etapi kokkuvõttes 15. koha.

Ülimudastes tingimustes toimunud etapil tegi Husqvarna tsikliga sõitev Leok üsna hea stardi, kuid avakurvis sõideti tal esiratas alt ning tuli kukkumine. Jätkata tuli viimaselt kohalt ning siis kora veel ka boksis käia.. Sõidu edenedes läks Leok heasse hoogu ning suutis lõpuks 17. kohale tõusta. Sõidu võitis sloveen Tim Gajser (Honda).

Teises sõidus tegi Võrumaa motomees hooaja ühe parema sõidu. Ta sai korraliku stardi ja oli avaringilt tulles 15. Porisel rajal tundis Leok end hästi ja tõusis lõpuks kümnendaks. Esimesena jõudis finišisisse hollandlane Jeffrey Herlings (KTM), kellele kuulus ka etapivõit.

Oma karjääri üheksanda maailmameistritiitli oli endale juba varem kindlustanud itaallane Antonio Cairoli (KTM), kes kogus 722 silma. Hõbeda sai 672 punktiga Herlings ja pronksi 602 punktiga prantslane Gautier Paulin (Husqvarna).

Leok sai hooajaga kirja 223 punkti. Sama palju punkte teenis ka belglane Kevin Strijbos (Suzuki), kes tänu paremusele viimasel etapil üldjärjestuses Leokist möödus.

Mullu oli Leok MM-sarjas kokkuvõttes 17.

Eesti motomehi osales tänavu MXGP-klassi MM-etappidel veel kolm. Harri Kullas sai neust kokkuvõttes 24., Priit Rätsep 34. ja Gert Krestinov 49. koha.

MX2-klassis jäi suvel vigastada saanud Karel Kutsaril jäi hooaeg poolikuks ning tal tuli sarja kokkuvõttes leppida 14 punkti ja 43. kohaga. Maailmameistriks tuli lätlane Pauls Jonass.


Tanel Leok. Foto: erakogu