Võru Helios võitis kuue punkti mängus Jõgeva Noorust

Võru FC Heliose jalgpallimeeskond alistas II liigas lähima konkurendi Jõgeva SK Noorus-96 vastase platsil 2:0 ja rebis võitluses teise koha eest vahe tänase vastasega nelja punktiga plussi.

„Meestelt täna hea distsipliin ja ka kõva võitlus väljakul!” tunnustas Heliose peatreener Jaanus Vislapuu tähtsad kolm punkti võtnud hoolealuseid.

Mäng toimus Vaimastvere kunstmuruväljakul, mis võrulaste harjumuspärasest platsist palju kitsam. Helios alustas viiemehelise kaitseliiniga, kus keskel mängis Marek Jenas, kelle ülesandeks oli võimalikult raskeks teha vastaste liidri, liiga ühe parima väravaküti Kaarel Põldma mäng ning takistada tal palli omaks võtmast või edasi pikendamast.

„Mängisime esimesel poolajal madalal ja kompaktselt. Lootsime kontratele, mis meile ka paar väga head väravavõimalust tõid, kahjuks ei löönud jälle neid ära. Vaheajale läksime seisul 0:0, olin sellega arvestanud ning rahul. Kuna vastaste kõige ohtlikum mängija tipus palli ei saanud, siis hakkas ta järjest rohkem liinist vastu tulema ja ka Marek mängis lõpuks pigem juba number kuue positsioonil,” rääkis Vislapuu avapoolajast.

Kohe teise poolaja alguses pani Kait Hinn äärelt antud tsenderdusele hästi jala vahele ja lõi Heliose 1:0 ette. Veidi hiljem tõusis Jenas ja lõi talle antud pika palli kindlalt väravavahi selja taha. Võru meeskond juhtis 2:0.

Kaotusseisu jäänult vastane aktiveerus ja üritas nii ääri mööda kui ka pika palliga Heliose kaitseliini taha mängida, aga võrulaste kaitse pidas ning Põldma suudeti nagu kevadiseski mängus nulli peal hoida. „Ta langes lõpus juba täiesti alla ise palli üles tooma, sest kaitses talle asu ei antud,” sõnas Vislapuu.

Võimalusi oli veel mõlemal meeskonnal, kuid rohkem väravaid ei löödud. Heliosele olid kõige raskemad viimased viis minutit, kui keskväljamehed enam hästi kaitsetööd teha ei jõudnud ja Arsen Katšmazovil tuli mängida vigastusega. „Nad [vastased] suutsid paar korda lühikese sööduga meie kaitseliini üle mängida, aga õnneks jättis neilgi realiseerimine soovida,” lisas Vislapuu.

II liiga põhja-idapiirkonna liider on 48 punktiga Tallinna JK Legion, kel Heliosest praegu kolm silma rohkem ja lisaks üks mäng vähem peetud.

Järgmisel laupäeval on Heliosel ees kodumäng tabeli neljanda Tartu FC Merkuuriga, keda praegu viie punktiga edestatakse. „Ootame rohket publikut kodus omadele kaasa elama!” lausus Vislapuu.


Võru on Jõgeva tänavu vutiplatsil põlvili surunud juba kolm korda: II liigas numbritega 5:0 ja 2:0 ning maakondade mängus (pildil, palliga üks tänastest väravalööjatest Kait Hinn) tulemusega 3:1. Foto: Priit Lööper