Team Rattapood Cup oli Haanja rattaklubile edukas

Laupäeval sai lõpu maastikurattasarja Team Rattapood Cup tänavune hooaeg, kus loorbereid lõikasid ka Haanja rattaklubi sõitjad.

Sarja viimane etapp Viimsis oli ühtlasi Tallinna meistrivõistlused maastikurattakrossis. Tarmo Mõttuse sõnul oli porine ja juurikane rada füüsiliselt nõudlik ja seda ei saanud lõdvalt võtta, sest pidevalt võis mõnel libedal juurikal eksida. „Samas polnud ka kõva pinnast palju ja see tähendas, et lihtsat veeremist polnud, tuli pidevalt korralikult hagu anda. Kuna järgmisel päeval ootas Tartu rattamaraton, lootsime ökonoomitada ja minimaalse energiakuluga hakkama saada, aga see eriti ei õnnestunud,” lisas ta.

Haanja rattaklubi ratturitest läks esimesena rajale Armin Pilv, kes võitles sarja kokkuvõttes poodiumikoha eest. Palju ei jäänud puudu, et see käest oleks libisenud, ent viimase etapi neljandast kohast siiski piisas, et lähimat konkurenti punktiga edestada ja sarja kokkuvõttes kolmandana lõpetada.

Matthias Mõttus tegi M12/N14 klassis väga südi sõidu ja näitas kõigile poistele koha kätte. „Paraku on nende vanuseklass koos kuni 14aastaste tütarlastega ja kaks suuremat tüdrukut jäid sel korral püüdmatuks. Kolmas koht etapil oli siiski väga hea tulemus,” ütles Tarmo Mõttus. „Hooaja kokkuvõttes jäi Matthias neljandaks.”

Marta Mõttus viimasel etapil poodiumile ei jõudnud, aga kogu töö oli juba varem tehtud. Varasema nelja esikoha kõrvale tuli seekord neljas koht, kokkuvõttes aga M6-8/N8 vanuseklassi kindel esikoht.

Mari-Liis Mõttusel oli varem üks etapp küll vahele jäänud, ent kirjas kolm võitu ning naiste eliitklassis läks arvesse neli paremat võistlust viiest. „Tuli see etapp kuidagi läbi jalutada, et üldvõit kindlustada. Esimesed ringid võttis veidi rahulikumalt, oli küll liider, aga end väga tühjaks ei sõitnud. Eelviimasel ringil jälgis veidi Iiris Takeli sõitu, viimasel vajutas väikese vahega eest ning noppis võidu. Tallinna meistritiitel ja TRC sarja üldvõit olidki käes,” kommenteeris Tarmo Mõttus.

Endal tal enam midagi püüda polnud, sest temalgi oli kevadel üks etapp vahele jäänud, aga selles võistluskalssis läksid arvesse kõik sõidud. „Kaalusin kaua, kas üldse osaleda, sest viimasel ajal pole jalg kõige teravam. Lootsin pealtvaatajaks jäädes Tartu rattamaratonil edukam olla. Siiski kõrvale jäämine ei õnnestunud ja avastasin end ikka stardijoonelt,” rääkis ta. „Sain korralikult minema ja avaringi lõpetasin kolmandana, aga siis läks korraks raskeks ja langesin neljandaks. Korraks mõtlesin juba katkestada, aga otsustasin ikka veidi edasi kulgeda. Märkasin, et vahe kolmanda kohaga jäi pidama ja see andis motivatsiooni juurde. Kui Magnus Krusemani rajaservas ketiga jändamas nägin, sain aru, et pakutakse poodiumi. Keerasin natuke jõudu juurde ja püüdsin Eero Kiskoneni viimase ringi alguses kinni. Läksin juurikateks ette ja sain vahe sisse. Vahe kasvas ja lõpuks oli edu kolmanda koha ees juba korralik.”

Sõidu võitis Indrek Epner. Kruseman suutis ikkagi lõpetada ja nõnda Seenior 2 klassis sarjavõidu vormistada, Tarmo Mõttusele jäi kokkuvõttes neljas koht.

Alar Reiska viimasel etapil ei osalenud, sest tal oli ka juba üks etapp puudu ja esikohta võimatu püüda. Sarja kokkuvõttes tuli ta Seenior 3 klassis kolmandaks.


Matthias Mõttus. Foto: erakogu