Erko Sibul ja Mart Henning tulid Eesti meistriks

Tänavused autokrossi Eesti meistrivõistlused jõudsid lõpule üleeile Võrumaal Matsi rajal peetud võidukihutamisega. Võrumaa meestele traditsiooniliselt edukal alal võitsid tänavu kulla Erko Sibul GAZ 53 klassis ja Mart Henning superbagide klassis.

GAZ 53 klassis oli enne viimast etappi põnev seis, sest kolm medalinõudlejat mahtus kahe punkti sisse. Kuna kolmikust ühel, Toomas Repil jäi võistlus tehniliste probleemide tõttu pooleli, pidasid tiitliheitlust Sibul ja Mikk Mäesaar.

Poolfinaalid võitis Sibul Mäesaare ees. Finaali asus juhtima Mäesaar, ent Sibul suutis paar ringi enne finišit mööduda ja esikoha võtta ning tagas nii endale Eesti meistritiitli. Hõbemedali teenis Mäesaar ja pronksi Repp. Neljandaks tuli kokkuvõttes Illimar Hirsnik ja viiendaks Tajo Aasaroht. Esimest korda sel aastal käis rajal ka selle klassi tiitlikaitsja Vaiko Samm, kes finaalsõidu lõpetas kolmandana.

Superbagide klassis oli kuld ja hõbe juba enne viimast etappi jagatud ning Mart Henningu esimest ja Tanel Kihulase teist kohta ei saanud enam keegi reaalselt ohustada. Hea sõidu tegi Lauri Leiten, kes võitis nii poolfinaalid kui ka finaali ja tagas sellega üldarvestuse kolmanda koha.

Henning oli viimasel etapil teine ja Kihulane neljas. Debüüdi bagisõidus tegi eelmise aasta Eesti meister GAZ 51 klassis Ott Kevvai, kes mõlemad poolfinaalid lõpetas teisena, finaali aga kuuendana.

GAZ 51/52 klassis oli juba enne Matsi võidusõitu Lääne-Virumaa mehel Marko Tiinasel üldesikoht lunastatud ning seda nii Eesti kui ka Balti meistrivõostluste arvestuses. Matsil saavutas etapivõidu lätlane Bruno Leimanis. Võrumaa meestest oli Jaanus Simul kuues ja Andre Mõttus kaheksas, kokkuvõttes kumbki medalivõiduni ei küündinud.


GAZ 53 klassis Eesti meistriks tulnud Erko Sibul. Foto: Kalju Liiv