Aigar ja Martin Leok tulid Eesti enduromeistriks

Aigar Leok võitis nädalavahetusel enduro Eesti meistrivõistluste viimase etapi ja krooniti E1-klassis Eesti meistriks, E2-klassi kuldmedali teenis Martin Leok.

Eesti meistrivõistlused leidsid lõpplahenduse Harjumaal, Arukülas, kus sõideti hooaja viies etapp. Lisaks selgusid võistlusel Balti meistrid. Viimase etapi ringi pikkus oli 55 km, mis koosnes enduro-, krossi- ja ekstreemkatsest. Esimesel päeval sõideti kolm ringi ja teisel päeval üks ring.

Aruküla etapi absoluutarvestuse parim oli Aigar Leok, kellele võrdset vastast pole kodukamaral sel aasta leidunud. Enam kui poole minutiga jäi talle alla Martin Leok, kes omakorda edestas napilt, vaid poole sekundiga, lätlast Ivo Šteinbergsi.

Mullu E2-klassis Eesti meistriks tulnud Aigar Leok võitis tänavuse E1-klassi kulla täisedu, 200 punktiga. Valitsev meister ja Leoki klubikaaslane Veiko Rääts kogus 162 ja soomlane Mikael Miettinen 108 punkti. Kalev Kriis sai 56 punktiga kaheksanda koha.

E2-klassi meistritiitel kuulus 188 punktiga Martin Leokile. Teine oli Šteinbergs 121 ja kolmas Markus Michelson 108 punktiga. Balti arvestuses võitis samuti Šteinbergs, teise koha sai Leok ja kolmanda Biene.

E3-klassis tuli Eesti meistriks Rannar Uusna, Sõmerpalu motoklubile tõi Priit Palatu pronksmedali, Elary Talu neljanda ja Riho Kollist kuuenda koha.

Juunioride seas tuli Reio Timmi hooaja kokkuvõttes kolmandaks ja Mirko Raup neljandaks, neid edestasid soomlased Kosti Kirjavainen ja Tino Nuuttinen. Seenioride klassis võitis Vaido Kalm hõbemedali. Harrastajad võistlesid Eesti karikavõistluste arvestuses, kus Timo Hermlin oli hooaja kokkuvõttes kolmas.

Balti meistriks tuli E1-klassis Rääts, E2-klassis Šteinbergs ja E3-klassis Talu.


Vennad Aigar (paremal) ja Martin Leok. Foto: Sõmerpalu MK