Rene Zahkna saatis Indrek Tobrelutsu vuntse lõikama

Rene Zahkna tõi Eesti laskesuusatajatele tänavused esimesed MK-sarja punktid, kui sai Rootsis Östersundis täna meeste 10 km sprindis 34. koha. Koondise lasketreener Indrek Tobreluts võib nüüd vuntsid maha ajada – seda ei lubanud ta teha enne, kui eestlastel sel hooajal esimesed MK-punktid käes.

„Suutsin tiirudes tegutseda kiiresti ning võistlus tuli hästi välja,” ütles Zahkna vahetult pärast võistlust. „Täna õnnestus kõik.”

Vahetult enne starti sadas Östersundis vihma ning rada oli väga jäine. „Tekkis olukord, kus kõik mehed olid suusarajal väga võrdsete aegadega ning puhas laskmine mängis seetõttu väga suurt rolli. Juba ainuüksi ühte trahvi oleks suusarajal olnud väga keeruline tagasi sõita,” nentis Zahkna.

Vaid korra varem on 23-aastane võrulane MK-sarjas sama kõrgele küündinud – 34. koha sai ta ka 2016. aasta jaanuaris Saksamaal Ruhpoldingis 20 km distantsil.

Võidu võttis norralane Tarjei Bø, kes lõpetas sõidu ajaga 22.40,6 (1). Martin Fourcade (Prantsusmaa) kaotas talle vaid 0,7 sekundiga ja Erik Lesser (Saksamaa) 3.7 sekunidga, nemadki tegid mõlemad ühe möödalasu.

Zahkna oli täna üks üheksast mehest, kes tiirus kordagi ei eksinud. Bøle kaotas ta ühe minuti ja kümne sekundiga.

Eestlastest pääses homsesse jälitussõitu ka Kalev Ermits, kes sai 49. koha (+1.37,0; 2).

Kauri Kõiv pidi 107 mehe seas leppima 80. kohaga (+2.27,9; 1).


Rene Zahkna. Foto: ekraanitõmmis